« L Ä N S K U L T U R E N

Det som styr våra hormoner i kroppen och gör oss pigga, eller trötta, det är ljuset. Det är hormonet melatonin som hjälper till att justera dygnsrytmen och säger åt kroppen att den är trött. Produktionen av detta hormon ökar då det mörknar. Men är det ljust, så minskar den. Så för att kunna sova bra, så är det viktigt att ha det mörkt omkring sig. Har du inga persienner, rullgardiner eller så, då kan det vara smart att satsa på en sovmask. Läs mer på Bästaprodukterna.com. En sovmask är även bra att ha med dig om du ska resa och vill sova på planet eller tåget. Eller om du vill vila mitt på dagen. 

Hitta en bra sovmask

För att du ska hitta en bra sovmask, så är det viktigt att den sitter skönt och är i ett bra material. Idag finns det sovmasker i en mängd olika material. Dessa har alla olika egenskaper. Så det kan vara värt att fundera på vad det är du är ute efter med den. Bland annat finns det sovmasker i bomull, bambu, gel, siden och silke för att nämna några.

Oftast har de flesta sovmasker en bra passform, men det är viktigt att de går att justera så att den passar just ditt huvud. 

Priset på en sovmask kan variera kraftigt, beroende på vad för sort och vad för material den är i. Så fundera på vad du är villig att betala för den.

24 Jul 2022